CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 20 min
Składniki:
- 1 brokuł
- puszka kukurydzy
- kilka plastrów pieczonego kurczaka/indyka (może też być grillowany, parowany)
- garść orzechów włoskich
- można dodać awokado (+sok z cytryny)
- majonez (ewentualnie jogurt naturalny w lżejszej wersji)
Wykonanie:
Brokuła
ugotować "al dente" (najlepiej na parze), ostudzić i podzielić na
różyczki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Kurczaka pokroić w kostkę.
Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Orzechy posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać w salaterce z majonezem/jogurtem.
*czasem dodaję do tego ryż, kaszę lub makaron, który mi został z obiadu - jest bardziej sycące i stanowi samodzielne danie na obiad czy kolację
zmojejkuchni.blogspot.com