niedziela, 26 lutego 2012

Surówka z selera z rodzynkami


CZAS PRZYGOTOWANIA: ok.5-10 min 

Składniki: (na 2 osoby)
  • 1 mały seler
  • 1/2 jabłka
  • sok z 1/2 cytryny 
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • garść rodzynek
  • cukier do smaku
  • można dodać trochę posiekanych orzechów włoskich
Wykonanie:

Selera i jabłko myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub robotem kuchennym na średnich oczkach. Skrapiamy sokiem z cytryny (aby nie ściemniały). Doprawiamy cukrem wg własnego uznania. Mieszamy ze śmietaną i jogurtem, dodajemy rodzynki i ewentualnie posiekane orzechy. 
Dobrze jeżeli surówka przed zjedzeniem trochę postoi - smaki się wtedy dobrze wymieszają i będzie smaczniejsza :)

Smacznego!

zmojejkuchni.blogspot.com