środa, 16 kwietnia 2014

Packi bananowe-owsiane z borówką/jagodami

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 10 min 

Składniki na 1 porcję obiadową:
  • 2 dojrzały banan (bardzo dojrzałe, a nawet przejrzałe :))
  • 2 jajka
  • 100 g płatków owsianych
  • kilka borówek/jagód
  • łyżka oliwy/oleju do smażenia
Wykonanie:

Do miski wsypać płatki owsiane, wbić jajka i wymieszać widelcem. Dodać kawałki bananów i rozgnieść wszystko widelcem do uzyskania jednolitej masy (żeby nie było grudek).

Na patelni rozgrzać tłuszcz i nakładać łyżką placki, a następnie powciskać w nie jagody/borówki. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. 
Można jeść "na sucho" lub polane jogurtem.

Smacznego!
zmojejkuchni.blogspot.com