CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 10 min
Składniki na 1 porcję obiadową:
- 2 dojrzały banan (bardzo dojrzałe, a nawet przejrzałe :))
- 2 jajka
- 100 g płatków owsianych
- kilka borówek/jagód
- łyżka oliwy/oleju do smażenia
Wykonanie:
Do miski wsypać płatki owsiane, wbić jajka i wymieszać widelcem. Dodać kawałki bananów i rozgnieść wszystko widelcem do uzyskania jednolitej masy (żeby nie było grudek).
Na patelni rozgrzać tłuszcz i nakładać łyżką placki, a następnie powciskać w nie jagody/borówki. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Można jeść "na sucho" lub polane jogurtem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i nakładać łyżką placki, a następnie powciskać w nie jagody/borówki. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron.
Można jeść "na sucho" lub polane jogurtem.
Smacznego!
zmojejkuchni.blogspot.com