CZAS PRZYGOTOWANIA: ok.30 min
Składniki:
- 4-5 marchewek
- 1-2 cukinie
- 2 piersi z kurczaka
- łyżka oliwy
- 2-3 łyżki mrożonego groszku
- 5 łyżek ryżu
- kostka bulionowa (drobiowa)
- 1-2 łyżki włoskiego sosu pesto
- sól, pieprz
- listki bazylii (do dekoracji)
Wykonanie:
Marchewki oskrobać, cukinię umyć. Oba warzywa pokroić w kostkę. Zalać 5-6 szklankami wody i gotować przez 15 minut.
Mięso opłukać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Razem z groszkiem, ryżem i kostką bulionową wrzucić do zupy. Gotować ok. 15 minut. Pod koniec gotowania dodać sos pesto. Doprawić do smaku solą i pieprzem (jak dla mnie kostka bulionowa jest dość słona i już soli nie dodawałam, więc spróbujcie zanim ją dodacie ;)). Posypać świeżą bazylią.
Smacznego!
zmojejkuchni.blogspot.com