poniedziałek, 31 marca 2014

Sałatka brokułowa z fetą

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 15 min 

Składniki:
  • brokuł
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 opakowania sera typu feta
  • łyżka pestek ze słonecznika
  • grzanki z kromki chleba 
  • 2-3 łyżki jogurty
  • ząbek czosnku
Wykonanie:

Brokuła najlepiej ugotować na parze (ok. 12 min) aż będzie nie za twardy i nie rozpadający się :). W między czasie pokroić kromkę chlewa w kostkę i podsmażyć na suchej patelni na chrupkie grzanki. Kukurydzę odsączyć i przepłukać (aby pozbyć się nadmiaru soli). Ser feta pokroić w kostkę. Jogurt połączyć z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Brokuły, kukurydzę i fetę wymieszać ze sobą, dodać sos jogurtowy i posypać grzankami.

Smacznego!
zmojejkuchni.blogspot.com