CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 15 min
Składniki:
- brokuł
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 opakowania sera typu feta
- łyżka pestek ze słonecznika
- grzanki z kromki chleba
- 2-3 łyżki jogurty
- ząbek czosnku
Wykonanie:
Brokuła najlepiej ugotować na parze (ok. 12 min) aż będzie nie za twardy i nie rozpadający się :). W między czasie pokroić kromkę chlewa w kostkę i podsmażyć na suchej patelni na chrupkie grzanki. Kukurydzę odsączyć i przepłukać (aby pozbyć się nadmiaru soli). Ser feta pokroić w kostkę. Jogurt połączyć z wyciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Brokuły, kukurydzę i fetę wymieszać ze sobą, dodać sos jogurtowy i posypać grzankami.
Brokuły, kukurydzę i fetę wymieszać ze sobą, dodać sos jogurtowy i posypać grzankami.
Smacznego!
zmojejkuchni.blogspot.com